Hyundai odkládá práce na nošovické továrně na neurčito

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor oznámila, že zahajovací práce na výstavbě montážního závodu v Česku odkládá na neurčito. Napsala to jihokorejská tisková agentura Jonhap. Zóna v Nošovicích na Frýdecko-Místecku má být přitom do konce příštího měsíce připravena tak, aby jihokorejský investor mohl začátkem prázdnin začít stavět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počítačová studie areálu automobilky

Počítačová studie areálu automobilky

Předpokládá to mimo jiné demolice domů a přemístění stovek tun zeminy. Firma Hyundai nicméně ujišťuje, že smlouvu o výstavbě závodu tento čtvrtek se zástupci české vlády podepíše, jak bylo domluveno. Čtvrtečního podpisu v Soulu se zúčastní i ministr průmyslu a obchodu Milan Urban, řekl večer mluvčí jeho úřadu Jiří Havlíček s tím, že není důvod na tom nic měnit.

"Žádné takové informace ministerstvo průmyslu a obchodu, ani agentura CzechInvest nemá. V tuto chvíli se k tomu nebudeme více vyjadřovat. Všechno ostatní by byly spekulace. Platí, že ministerstvo průmyslu a obchodu ve středu poletí do Soulu podepsat smlouvu s automobilkou Hyundai," řekl Havlíček.

Rozhodnutí automobilky přichází po sérii závažných problémů v souvislosti s vyšetřováním generálního ředitele Čong Mong-kua a dalších představitelů firmy.

Šéf automobilky Hyundai obžalován

Jihokorejská prokuratura ráno obžalovala předsedu představenstva automobilky Hyundai Motor Čonga Mong-kua. Klade mu za vinu zneužití pravomoci a firemních prostředků. Čong je zapleten do skandálu kolem černých fondů využívaných ke korupci. Jeho stíhání může podle analytiků vážně ohrozit řízení největší korejské automobilky.

Jana Zemanová, Martin Drtina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme