I nadále hrozí úterní stávka pilotů ČSA

Na mrtvém bodě jsou stále jednání o samostatné kolektivní smlouvě pro piloty ČSA. Ve vzduchu tedy stále visí hrozba úterní stávky pilotů. Odpoledne se vedení Českých aerolinií znovu sešlo s předáky odborového sdružení pilotů CZ ALPA, ale žádný výsledek prozatím není. Podle mluvčího firmy Daniela Plovajka budou rozhovory ještě pokračovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Airbus ČSA

Airbus ČSA | Foto: CSA

Protestu může zabránit Ministerstvo práce a sociálních věcí, pokud ve sporu stanoví zprostředkovatele. Pokud by podle prezidenta odborového sdružení pilotů CZALPA Radomila Kratochvíla ministerstvo vyhovělo, stávku odvolají.

Odpolední několikahodinové rozhovory podle mluvčího ČSA Daniela Plovajka tak skončily bez dohody. "Ke konkrétnímu výsledku nedošlo, ale jednání budou nepřetržitě pokračovat i nadále. Já bych nechtěl přibližovat konkrétní věci samotných jednání. Zatím k dohodě nedošlo a chtěl bych deklarovat, že obě strany jsou zatím ochotny jednat. Stávka není pro nás cílem."

Vedení Českých aerolinií se dohodlo s piloty, že i v případě úterní stávky poletí všechny nepravidelné lety. Tyto tzv. chartery letecká společnost zajišťuje pro cestovní kanceláře. Přesto už firma začala chystat opatření, která by zmírnila dopad případného protestu na cestující. Jedním z těchto kroků je i využití služeb jiných leteckých firem včetně nasazení letadel s vyšší kapacitou.

Piloti chtějí prosadit zlepšení pracovních podmínek a zvýšení platů.

Markéta Kaclová, Naděžda Hávová, Petr Doležel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme