I přes konkurenci Číny má Česko šanci na export do Senegalu, soudí Klaus

Čína představuje v Africe pro české i evropské firmy velkou konkurenci, uvedl to při státní návštěvě Senegalu český prezident Václav Klaus, který jako hlava českého státu zavítal do západoafrické země vůbec poprvé v historii. Cílem návštěvy je hlavně podpora hospodářských vztahů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Otevření nové haly pražského hlavního nádraží. Slavnosti se zúčastnil také italský prezident Giorgio Napolitano a Václav Klaus.

Otevření nové haly pražského hlavního nádraží. Slavnosti se zúčastnil také italský prezident Giorgio Napolitano a Václav Klaus. | Foto: Filip Jandourek

Vzájemný obchod mezi Českem a Senegalem je zatím spíš symbolický. I přes masivní investiční tlak Číny mají ale šanci na úspěch i české firmy.

„Já si myslím, že oni nás vnímají dobře. Oni nás vnímají jako zemi s tradičními styky. Česká republika tady má dobrý zvuk,“ říká prezident Václav Klaus.

Perspektivním exportním oborem je zejména energetika. Česká firma by měla v Senegalu stavět například fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 80 megawatt.

Jaromír Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme