IKEA čelí v Německu podezření z korupce

Nábytkářský gigant IKEA čelí v sousedním Německu korupčnímu skandálu. Po razii v centrále společnosti byli dva její pracovníci zatčeni. Na starost měli výstavbu nových poboček a za to, že při udělování zakázek dávali přednost určitým stavebním firmám, měli inkasovat úplatky ve stovkách tisíc eur.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozsvícená žárovka

Rozsvícená žárovka | Foto: Jan Rosenauer

Prezident Asociace komunikačních agentur Jiří Janoušek připouští, že aféra může poškodit jméno firmy. Současně ale zdůrazňuje, že záležitost nemá nic společného s kvalitou výrobků.

"Z hlediska spotřebitelů, alespoň na českém trhu, to nebude mít podle mne žádný vliv. Spíš to bude mít vliv dovnitř, například do firemní kultury, protože to určitým způsobem demoralizuje. Může to působit jako šrám u burzovních analytiků, kteří dobře vědí, že hodnota firmy se dnes v celosvětovém měřítku neposuzuje jenom podle ekonomických výsledků, ale také podle sociálních postojů, chování k zaměstnancům nebo ohledu na životní prostředí," řekl Českému rozhlasu Janoušek.

Marie Matúšů, Aleš Kouba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme