IKEA stahuje z prodeje série talířů, hrnků a misek. Hrozí rozlomení nebo popálení

Obchodní domy s nábytkem IKEA stahují z prodeje nádobí ze série HEROISK a TALRIKA. Výrobky jsou podle prodejce rizikové a obchod tak vyzval zákazníky k jejich navrácení a slibuje plné vrácení peněz. IKEA na to v úterý upozornila v tiskové zprávě.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hrnky firmy IKEA série HEROISK a TALRIKA

IKEA stahuje z prodeje výrobky ze série HEROISK a TALRIKA | Zdroj: IKEA

Na kvalitu talířů, misek a hrnků ze sérií HEROISK a TALRIKA si začali stěžovat sami zákazníci – v několika případech se mělo příliš lehce rozbít. IKEA tak varuje, že nádobí se může rozlomit, a pokud obsahuje horký obsah, hrozí i opaření.

„Všechny naše výrobky jsou testovány a splňují příslušné normy a legislativu. Přesto nám však bylo nahlášeno několik případů, kdy se nádobí rozbilo,“ napsal v tiskové zprávě koordinátor komunikace české pobočky IKEA Petr Šašek.

Obchodní dům tak vyzval zákazníky, aby nádobí na jakékoliv pobočce vrátili, a slíbil vrácení peněz i bez dokladu o koupi.

Loňský leden stáhl obchodní dům z prodejen také cestovní hrnky Troligtvis, které se prodávaly od října 2019. Výsledky testů tehdy ukázaly, že obsah chemikálií ve výrobku může překračovat předepsané limity.

PRODUCT RECALL: IKEA asks customers who have purchased HEROISK or TALRIKA plates, bowls, or mugs which were sold between August 2019 and May 2021 to stop using them. For more info, go to bit.ly/3eUVBfE

07:02 – 18. 05. 2021

3 2

tzr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme