IKEA prodá své zásoby v Rusku společnosti Yandex Market. Jde o více než 20 milionů výrobků

Společnost Yandex Market, která patří ruskému internetovému gigantu Yandex, odkoupí zbývající zásoby nábytkářského gigantu IKEA v Rusku. S odvoláním na oznámení ruského podniku o tom informovala agentura Reuters. Švédská firma v březnu kvůli ruské invazi na Ukrajinu pozastavila své aktivity v Rusku a Bělorusku. Uvedla tehdy, že opatření se dotkne téměř 15 000 zaměstnanců, 17 obchodů a tří výrobních závodů.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

IKEA

Obchody IKEA v Rusku v roce 2021 generovaly přibližně čtyři procenta tržeb skupiny | Foto: Stephane Mahe | Zdroj: Reuters

Společnost Yandex podepsala tuto středu závazné dokumenty o koupi více než 20 milionů výrobků IKEA, od nábytku po plyšové hračky, které zbyly z posledního internetového prodeje letos v létě, uvedla firma. Dodala, že zboží začne prodávat do konce roku.

IKEA ve Francii dostala pokutu milion eur. Podle soudu špehovala zaměstnance, sledovala jim i účty

Číst článek

Yandex bude tyto výrobky prodávat v sekci svého internetového tržiště označené jako „Zboží IKEA“, která kombinuje položky z výrobních závodů v Rusku, které dodávaly švédské firmě, zásoby z obchodů a zboží IKEA dovezené ze zahraničí.

Švédská společnost Ingka Group, která vlastní většinu obchodů IKEA, minulý měsíc uvedla, že se ještě nerozhodla, zda své obchodní domy v zemi prodá. Obchody IKEA v Rusku v roce 2021 generovaly přibližně čtyři procenta tržeb skupiny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme