Indie požaduje otevření čínského trhu, chce zvrátit negativní obchodní bilanci

Indický premiér Manmohan Singh míří do Číny, kde bude jednat s čínským protějškem Chu Tin Taem především o ekonomice. Čína představuje pro Indii největšího obchodního partnera. V prosinci se obě země dohodly na zvýšení dvoustranného obchodu na 100 miliard dolarů do roku 2014.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čínský premiér Wen Ťia-pao

Čínský premiér Wen Ťia-pao | Zdroj: Reuters

Indický premiér chce zvrátit doposud negativní obchodní bilanci s Čínou. S výjimkou vývozu indické železné rudy do Číny, převažuje v Indii výrazně čínský import. Díllí požaduje otevření čínského trhu. Do roku 2015 plánují obě země zvýšit vzájemný obchod o téměř 80 procent.

Naposledy se lídři obou velmocí sešli v prosinci loňského roku v Díllí. Teď hostí Čína summit hospodářského uskupení BRICS - Brazílie, Ruska, Indie, Číny a jižní Afriky.

Jaromír Marek, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme