Šéf české části innogy Herrmann končí, nahradí ho Varcop. Nový investor bude znám příští rok

Generální ředitel společnosti innogy Česká republika Martin Herrmann v úterý rezignoval na funkci. Nahradí ho Tomáš Varcop. Informoval o tom mluvčí innogy v ČR Martin Chalupský. Odchod Herrmanna podle něj souvisí s dnešním rozhodnutím Evropské komise týkajícím se firmy. Podle Chalupského pak bude v příštím roce znám nový investor české části energetické skupiny.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální ředitel innogy ČR Martin Herrmann

Generální ředitel innogy ČR Martin Herrmann | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Herrmann odchází po 17 letech práce pro innogy či dříve RWE v Česku. Nově se bude věnovat pouze práci v představenstvu innogy SE v Essenu jako člen představenstva zodpovědný za obchodní aktivity.

„Energetický svět prochází výraznými změnami a dnes schválená transakce mezi koncerny RWE a E.ON je toho důkazem. I já osobně musím udělat změnu a po 17 letech působení ve vedení našich firem v České republice se budu soustředit nadále jen na koncernové aktivity,“ uvedl v úterý Herrmann.

Soud Evropské unie dal za pravdu Polsku, zrušil souhlas s rozšířením kapacity plynovodu OPAL

Číst článek

V českém RWE působil Herrmann od května 2002, kdy se stal členem představenstva a finančním ředitelem tehdejšího Transgasu, od roku 2007 řídil všechny aktivity skupiny v Česku a poté od roku 2011 i veškerá zastoupení RWE ve střední a východní Evropě.

V roce 2016 byl zvolen do představenstva nově vzniklé společnosti innogy SE v Essenu jako člen představenstva zodpovědný za maloobchod.

Svůj post ve společnosti innogy Česká republika opouští také finanční ředitel Thomas Merker, kterého nahradí Zbyněk Solecký, uvedl mluvčí Martin Chalupský. Třetím členem vedení bude Josef Benda, dodal.

Merker bude pokračovat ve vedení českých společností innogy Grid Holding, GasNet a GridServices, tedy síťových společností, které přecházejí do majetkové struktury konsorcia fondů Macquarie.

Nové představenstvo innogy ČR v úterý ve společném prohlášení uvedlo, že je jeho cílem rozvíjet innogy jako jedničku na trhu se zemním plynem a nadále posilovat aktivity v oblasti obchodu s elektřinou a čistou mobilitou. „Je třeba zdůraznit, že innogy nikam neodchází. Naopak budeme na trhu i nadále solidní a spolehlivou firmou, ale i dravou konkurencí,“ doplnili členové vedení firmy.

Největší distributor plynu v Česku

Evropská komise v úterý oznámila, že energetická společnost E.ON smí převzít část majetku firmy innogy, pokud splní určité podmínky, mezi které patří i prodej plynárenských a elektrárenských aktivit innogy v Česku. Schválila tak návrh, který jí E.ON sám předložil.

Ruský plyn poteče do Německa i přes české území. Plynovod Eugal naváže na Nord Stream 2

Číst článek

Podle Chalupského se ale pro tuzemské zákazníky firmy se nic nemění a v žádném případě nehrozí, že by jejích 1,6 milionu českých odběratelů muselo hledat nového dodavatele.

Společnost innogy také v úterý uvedla, že v posledních měsících se v souvislosti se schválenou transakcí trhem šířily různé fámy a dezinformace.

„Schválená transakce mezi společnostmi RWE a E.ON nebude mít dopad na naše dnešní vztahy se zákazníky innogy v Česku,“ uvedl nový generální ředitel innogy Energie Tomáš Varcop.

„Rád bych zdůraznil, že příprava na vstup nového investora do české skupiny innogy v roce 2020 bude probíhat pod dohledem a garancí právě Evropské komise,“ dodal.

Německá společnost innogy je největším distributorem plynu v Česku, kde na konci loňského roku zaměstnávala zhruba 4100 lidí. Firma v Česku zajišťuje dodávky zemního plynu, kde je jedničkou trhu, elektřiny, tepla a další služby.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme