Z Instagramu odchází jeho spoluzakladatelé Systrom a Krieger, Zuckerberg je ocenil

Spoluzakladatelé sociální sítě na sdílení fotek Instagram Kevin Systrom a Mike Krieger odchází z vedení společnosti. Důvod podle agentury Reuters nezmínili, Systrom nicméně na svém blogu uvedl, že si chtějí odpočinout a poté se opět věnovat tvořivosti.

San Francisco Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spoluzakladatelé sociální sítě na sdílení fotek Instagram Kevin Systrom a Mike Krieger odchází z vedení společnosti.

Spoluzakladatelé sociální sítě na sdílení fotek Instagram Kevin Systrom a Mike Krieger odchází z vedení společnosti. | Foto: Stephen Chernin | Zdroj: Reuters

Mark Zuckerberg, šéf společnosti Facebook, která síť v roce 2012 koupila, dvojici podle AP ocenil jako mimořádné produktové lídry. Uvedl také, že se těší na to, co se dvojice chystá vytvořit nového.

Kolik času strávíte na sociálních sítích? Facebook a Instagram vám to spočítá novou funkcí

Číst článek

„Mike a já jsme vděční za posledních osm let v Instagramu a šest let s facebookovým týmem,“ uvedl Systrom. „Vyrostli jsme z 13 lidí na více než tisícovku s kancelářemi po celém světě,“ poznamenal s tím, že jsou nyní s Kriegerem připraveni na novou kapitolu.

Z oznámení podle Reuters nevyplývá, kdy dvojice firmu opustí, podle Instagramu to ale bude brzy.

Instagram, který v roce 2012 koupila společnost Facebook za jednu miliardu dolarů, se z aplikace původně vytvořené pro sdílení fotografií rozrostl do služby, kterou lidé využívají pro sdílení krátkých videonahrávek a posílání vzkazů.

Facebook je největší sociální síť na světě, má 2,23 miliardy aktivních uživatelů měsíčně. V poslední době se však firma dostala pod palbu kritiky kvůli nedostatečné ochraně soukromí a kontrole zveřejňovaného obsahu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme