Integrace hutí na Ostravsku by si vyžádala velké propouštění

Britská konzultanská firma EuroStrategy předložila ministerstvu průmyslu a obchodu k projednání studii restrukturalizace ostravských hutí. Jako hlavní variantu navrhuje, aby největší hutní podniky v Ostravském kraji byly sloučeny do jedné firmy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecké železárny, hutní divize Vítkovic, Nová huť a Vysoké pece Ostrava by podle návrhu měly k 1. lednu 2002 vytvořit společnou privátní společnost - Český ocelářský podnik. Celkové náklady na sloučení se v~rozmezí pěti let odhadují na 32 miliardy korun.

Integrace si ale současně vyžádá propuštění asi dvanácti tisíc lidí. Předseda představenstva Třineckých železáren Jiří Cienciala v reakci na studii Eurostrategy pro Český rozhlas 1 - Radiožurnál uvedl, že řešení ještě není konečné, ale bude se kolem něho ještě diskutovat. Pokud však stoupne ziskovost a budou vyřešeny zátěže včetně oddlužení, bude to veřejnost vnímat jinak. Cienciala také uvedl, že by to byl první případ řešení hutnictví v rámci zemí, které usilují o vstup do EU.

Milan Kopp, Ivo Čelechovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme