Internet v mobilu stále na vzestupu. Počet jeho uživatelů za osm let vzroste na pět miliard

Internet v mobilu bude v roce 2025 využívat pět miliard lidí, což je o 1,7 miliardy více než v roce 2017. Počet uživatelů mobilních telefonů vzroste na 5,9 miliardy z loňských pěti miliard. Vyplývá to z údajů, které v pondělí na Světovém mobilním kongresu v Barceloně zveřejnila asociace mobilních operátorů GSMA.

Tento článek je více než rok starý.

Barcelona Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chytrý telefon (ilustrační foto)

Chytrý telefon (ilustrační foto) | Foto: pixabay.com | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Růst uživatelů mobilního internetu podle analytika GSMA Marka Gilese potáhne pokračující migrace uživatelů ze sítí GSM do 3G a modernějších sítí, jako je LTE nebo 5G. Projeví se také pokračující pokles cen koncových zařízení i nákladů na mobilní připojení.

Na internet se prostřednictvím mobilních telefonů bude za osm let připojovat 61 procent celosvětové populace. Podíl mobilních uživatelů využívajících své telefony pro internet se zvýší o 21 procentních bodů na 86 procent.

Největší podíl na růstu počtu uživatelů mobilního internetu budou mít rozvojové trhy s 1,56 miliardy nových klientů, naopak na vyspělých trzích přibude během osmi let jen 185 milionů uživatelů.

V Evropě se podíl uživatelů mobilních zařízení na populaci zvýší z loňských 85,3 procenta na 87,6 procenta, podíl uživatelů mobilního internetu stoupne výrazněji ze 72 na 81,9 procenta. Rozšíření mobilních technologií tak bude větší než v Severní Americe nebo v Asii.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme