Investiční fondy budou dál platit pětiprocentní daň, rozhodli senátoři

Senát schválil zákonná opatření k balíku daňových změn a veřejným zakázkám. Investiční fondy budou dál platit pětiprocentní daň. Velká výběrová řízení budou obce muset vypsat až u zakázky nad šest milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference po schůzy vlády, Jiří Rusnok

Tisková konference po schůzy vlády, Jiří Rusnok | Foto: Filip Jandourek

Vláda původně chtěla pro fondy nulovou daň s tím, že jejich členové budou platit ze zisků standardní 15 a19procentní daň. Senátoři to změnili tak, že investiční fondy budou dál platit daň pětiprocentní.

U právnických osob, které splní podmínky takzvané dividendové směrnice, by sazba srážkové daně byla nulová. Na ostatní firmy by se vztahovala daň 15 procent stejně jako na fyzické osoby.

Změny se premiérovi v demisi Jiřímu Rusnokovi nelíbily. Víc byl spokojený se senátními úpravami opatření k veřejným zakázkám. Obce budou muset vypisovat velká výběrová řízení jen u zakázek nad šest milionů korun.

Igor Maňour, Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme