Investoři na jihu Čech odkládají plánované stavby

Odpověď na dotazy veřejnosti, zda se skutečně bude stavět obchodní dům Tesco ve Vodňanské ulici v Prachaticích, dalo alespoň částečně včerejší zasedání prachatických zastupitelů. Zástupci společnosti Tesco informovali vedení města, že výstavbu kruhové křižovatky i vlastního supermarketu odsouvají na začátek příštího roku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tesco

Tesco | Foto: Marián Vojtek

"O tom, že od záměru se neustupuje, svědčí i fakt, že na účet města přišla kupní cena za prodej pozemku přesahující devět milionů korun. město připravilo a podepsalo velice rozumnou smlouvu, které jsou klausule, které zájmy města chrání. Společnost Tesco má dva roky na zahájení výstavby, do tří let musí stavbu zkolaudovat. Pokud k tomu nedojde, město bude muset vrátit peníze a pozemek se vrátí do jeho majetku," uvedl starosta Prachatic Jan Bauer.

Mluvčí investora původně uvedla, že zákazníci budou v Tescu v Prachaticích nakupovat už koncem letošního roku.

Město Milevsko schválilo výkupy pozemků pro budoucí průmyslovou zónou o rozloze více než 7 hektarů. Radní věří, že na ploše vzniknou provozovny a tím desítky až stovky nových pracovních míst.

Jak město hodlá s pozemky naložit, Českému rozhlasu řekl místostarosta města Michal Polanecký: "V Milevsku je mnoho podnikatelů, kteří by do budoucna uvítali vznik menších provozoven. Nechceme se soustředit na velkého investora, který by za pár let mohl odejít za lepšími podmínkami. Chceme se naopak soustředit na menší provozovny, které by stabilizovaly pracovní sílu."

I s nákupem stavebních pozemků pro rodinné domy lidé zatím vyčkávají. V Milevsku o rozparcelované stavební pozemky v lokalitě U Václavského neprojevila zájem žádná developerská firma.

Jak dnes uvedl Písecký deník, v Miroticích na Písecku je za poslední rok volných stále 5 parcel ze 16 nabízených. Ještě horší je situace v Bernarticích. Místní zastupitelé schválili prodej jedné stavební parcely. Původní březnová lhůta pro podání žádosti už dávno uplynula a pozemek stále čeká na nového majitele.

Václav Malina, Kamila Skubyová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme