Investoři se v Česku zaměřují na služby, výzkum a vývoj

Česká republika získala v prvním pololetí 140 nových investičních projektů. To je o 16 víc než minulý rok. Naopak výrazně klesl objem investovaných peněz, snížil se o 29 miliard korun. Ukázaly to statistiky přílivu investičních projektů za první pololetí letošního roku, které zveřejnila agentura CzechInvest.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

CzechInvest

CzechInvest | Foto: CzechInvest

Většina nových investic míří do služeb, výzkumu a vývoje. Česko si oblíbili hlavně vývojáři softwaru. Postupně tak u nás vznikne skoro 3 tisíce nových pracovních míst.

"Míří k nám více investice do oblasti IT, vývoje automobilů nebo vývoje elektroniky. Zatímco do letošního roku převažovaly investice do výroby, teď jsou primárním zájmem investorů výzkum a služby," řekla generální ředitelky agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor generální ředitelky agentury CzechInvest Alexandry Rudyšarové pro Rádio Česko

Pro investory byl nejpřitažlivější Středočeský kraj, kam putovalo 17 procent všech investic. Druhý byl Jihomoravský a třetí Moravskoslezský kraj.

Igor Maňour, Markéta Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme