Itálie obnoví kvůli summitu G8 kontroly na hranicích

Summit G8 se bude konat 8. až 10. července v italském městě Aquila a Itálie kvůli němu pozastaví dočasně Schengenskou dohodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Státní hranice

Státní hranice | Foto: Jan Rosenauer

V rámci přípravy summitu se v Římě sešli na dvoudenní schůzi ministři vnitra a spravedlnosti členských zemí skupiny. Schůzky se zúčastnili také zástupci České republiky, jako současného předsedy Evropské unie.

Kvůli bezpečnosti připravovaného summitu Itálie od 18. června do 15. července obnoví kontroly na hranicích. Oznámil to italský ministr vnitra Roberto Maroni v Římě na závěr dvoudenní schůze ministrů vnitra a spravedlnosti.

Ministři jednali o boji proti ilegální imigraci a proti terorismu, o boji proti organizovanému zločinu a o problematikách bezpečnosti ve velkoměstech. Mimo jiné se dohodli na konfiskaci kapitálu mafiánských organizací, která je podle italských zkušeností mimořádně důležitá, protože jediným cílem všech mafií jsou peníze.

Přečtěte si také:
Velká Osmička, malá OSN
Summit G8 v japonském Toyaku
Summit G8 začal kritikou situace v Zimbabwe
V Japonsku začal summit nejvyspělejších států světa

Vědunka Lunardi, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme