Italové zmodernizují tři velká nádraží v Česku

České dráhy uzavřely smlouvu, která by měla přinést rekonstrukci některých českých nádraží. Konkrétně jde o lázeňská města Karlovy Vary a Mariánské lázně a také o pražské Hlavní nádraží.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Praha-hlavní nádraží

Praha-hlavní nádraží | Foto: Jan Rosenauer

Za českou stranu ji podepsal generální ředitel Českých drah Petr Kousal a ten také sdělil Radiožurnálu podrobnosti: "Smlouvu na revitalizaci tří železničních stanic: Prahy - Hlavní nádraží, Mariánské lázně a Karlovy Vary podepisujeme s italskou firmou Grande Stazioni, která přinese kapitál zhruba 750 milionů korun. Tato firma má velmi dobré zkušenosti, opravila třeba hlavní nádraží v Římě Roma Termini.

Petr Kousal při této příležitosti také seznámil s hospodařením tohoto podniku, které počítá v tomto roce s účetní ztrátou 750 milionů korun. Jde ale jen o vnitřní schodek, dráhy už nejsou dlužníky a zlepšily platební morálku. Momentálně se připravují na to, co přinese náš vstup do Evropské unie.

"Vstupem do EU se ještě zvýší konkurence na dopravním trhu. Předpokládám zejména konkurenci nadnárodních dopravců. Na konkurenci národních dopravců už připraveni jsme, ale nevíme ještě, jak se promítne kokurence těchto nadnárodních společností," poznamenal Kousal.

Milan Kopp, Lucie Weissová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme