Italský premiér projedná s německou kancléřkou podporu hospodářství

Dluhovou krizi v eurozóně nevyřeší jen tvrdé škrty. To dnes v Římě pravděpodobně uslyší německá kancléřka Angela Merkelová. Ta se sejde s předsedou italské vlády Mariem Montim. Ten tvrdí, že Evropa musí vedle úspor také podpořit hospodářský růst.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Italský premiér Mario Monti

Italský premiér Mario Monti | Zdroj: Reuters

Monti je znám jako velký zastánce jednotného evropského trhu. Prosazuje proto odbourání bariér pro podnikání napříč zeměmi Unie. Stejný názor má i současná česká vláda.

Německo dává hlavní důraz na snahu skoncovat s dluhy. Berlín nedávno prosadil takzvanou rozpočtovou smlouvu, která země zavazuje v dobrých časech k vyrovnaným rozpočtům. Dokument podepsaly všechny státy Unie kromě Česka a Británie.

Snahu o konec s žitím na dluh podporuje i Monti. Zároveň ale zřejmě bude chtít získat německou podporu pro liberalizaci evropské ekonomiky.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme