Jakub Mach

Nejúspěšnějším živnostníkem v Libereckém kraji je Jakub Mach, majitel českolipského Internetstudia. To vyvíjí a prodává zábavu do mobilních telefonů. Součástí nabídky Internetstudia jsou WAP aplikace jako chat, seznamka či nabídky práce. Machova firma tvoří obrázky na displeje mobilů, vyzváněcí melodie, hry, hlášky na mobil, videa. Prodává je ve vlastní distribuční síti po celém světě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Mach

Jakub Mach

"Jsme nejvýznamnějším dodavatelem wapových služeb pro Vodafone, distribuujeme hry po celém světě, našimi partnery jsou významní světoví operátoři i nezávislé mobilní portály," líčí Mach. Realizuje také SMS kampaně pro velké reklamní agentury. "A služby poskytujeme v řadě zemí včetně Bangladéše a Mosambiku," dodává. "Jako první jsme přišli na trh s hláškami pro mobily, proslulé jsou imitace namluvené Václavem Faltusem. A jako první jsme celosvětově nabídli video-vyzvánění," říká.

Majitel Internetstudia měl být původně ekonomem. Studium ekonomické fakulty Vysoké školy báňské ale přerušil, víc ho táhlo podnikání. Než se dostal k vlastní firmě, vystřídal několik zaměstnání v různých oborech. Ačkoliv firmu vlastní sám, od počátku se snaží obklopovat týmem kvalitních a vysoce kvalifikovaných lidí. "Sám funguji hlavně jako vizionář," popisuje svou roli.

V týmu Internetstudia dnes působí i dva Holanďané. "V České Lípě je o profesionály v našem oboru nouze, takže občas přetáhnu schopné lidi včetně manažerů zahraniční konkurenci," vysvětluje.

Kvůli malé nabídce pracovní síly a také, aby měl blíž k zákazníkům, chystá přestěhování firmy do Prahy. Internetstudio má deset vlastních zaměstnanců a roční tržby kolem 20 miliónů korun. Mach tvrdí, že už v příštím roce pokoří stomiliónovou hranici. "Máme předjednaných několik velkých kontraktů s mobilními operátory po celém světě," říká.

Zdroj: Hospodářské noviny

Podrobnosti o soutěži Živnostník roku 2006 a přehled všech finalistů najdete v tomto článku na stránkách ČRo 1 - Radiožurnálu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme