Japonský výrobce LCD displejů zahájí výstavbu závodu v zóně Triangle

Japonský výrobce IPS Alpha zahajuje výstavbu nového závodu na výrobu LCD displejů v průmyslové zóně Triangle v areálu bývalého vojenského letiště u Žatce. Společnost v zóně investuje přes 2,6 miliardy korun a zaměstná až 2000 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

průmyslová zóna Triangle

průmyslová zóna Triangle | Foto: Ústecký kraj

Japonská společnost koupila v areálu bývalého vojenského letiště 23 hektarů pozemků a zaplatila za ně zhruba 32 milionů korun.

Výrobu chce firma, která je aliancí renomovaných firem Hitachi, Panasonic a Toshiba, zahájit už v příštím roce. Kapacita vyrobených LCD displejů by měla stačit pro celou Evropu.

Do zóny míří zvlášť i firma Hitachi. Česká pobočka společnosti chce ve strategické zóně Triangle postavit továrnu na montáž televizorů za 2,5 miliardy korun. Měla by zaměstnat také až 2000 lidí.

Japonské investice jsou tak velkou příležitostí pro téměř 30.000 nezaměstnaných z regionů Lounska, Chomutovska a Mostecka, na jejichž rozhraní je zóna Triangle umístěna. Ústecký kraj vykazuje už od 90. let nejvyšší míru nezaměstnanosti v zemi. Na konci srpna dosáhla 14,2 procenta, republikový průměr byl 7,9 procenta.

Eva Holá, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme