Jeden dům, 3700 společností. Stále více firem v Česku sídlí na virtuální adrese

V Česku je stále víc firem, které sídlí na virtuální adrese. Podnikatelé si nejčastěji vybírají Prahu. Například v Rybné ulici sídlí v jednom domu víc než 3700 společností. Firmy díky virtuálnímu sídlu například získají atraktivní pražskou adresu, za kterou platí jen pár stovek korun měsíčně.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dokumenty (ilustrační foto)

Dokumenty (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay | Zdroj: Pixabay

Hlavním důvodem pro vytvoření virtuálního sídla v Praze byla v minulosti také nižší pravděpodobnost finanční kontroly. Do firmy v hlavním městě totiž přijde inspektor jednou za 114 let, píšou Hospodářské noviny, které na trend upozornily.

V jiných městech je riziko mnohem vyšší. Před rokem ale finanční správa změnila pravidla kontrol. Do pražských firem může přijít inspekce i z jiného města. Stát tak chce rovnoměrně rozložit zatížení finančních kontrol.

Podnikatelé si také často vyberou tuto variantu, protože nechtějí, nebo nemůžou mít sídlo ve svém bydlišti. To se týká například lidí žijících v pronájmu, kteří nemají souhlas majitele k podnikání v místě bydliště. Systém virtuálních sídel ale využívají i podvodné společnosti, které se tak chtějí vyhnout placení daní.

Barbora Maxová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme