Jednání o druhém dodatku smlouvy s firmou Kapsch se protahuje

Jednání o podobě druhého dodatku smlouvy na systém elektronického mýtného stále pokračuje. Zástupci ministerstva dopravy se s vedením firmy Kapsch dohadují na výši penále, kterou by měla rakouská firma zaplatit, pokud nebude výběr mýtného po 1. lednu fungovat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erwin Toplak

Erwin Toplak | Zdroj: ČTK

Stavební povolení u mýtných bran, použití dieselových agregátů místo elektrických přípojek - to všechno je už vyřešeno. Kapsch se ale podle dopoledního vyjádření člena představenstva firmy Erwina Toplaka nechce zavázat k trojnásobnému navýšení úhrady ztrát za nefungující systém.

Ministerstvo dopravy totiž v návrhu druhého dodatku pro případ, že se mýtné nebude vybírat od 1. ledna příštího roku, zvedlo penále z pěti na patnáct milionů korun denně. Erwin Toplak také naznačil, co se stane, když ani jedna strana neustoupí.

"Pokud nebude vůle se dohodnout, tak následující postup upravuje smlouva. To by znamenalo: žádné vybírání mýtného pro český stát, spousta právníků, mnoho žalob, další rok a půl nebude existovat žádný mýtný systém a stát bude platit náhrady škody firmě Kapsch," řekl Erwin Toplak.

Jestli Českou republiku čeká další arbitráž, nebo fungující mýtný systém, se dozvíme zítra. Jednání totiž ještě neskončilo.

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme