Jednání o osudu LG Philips Displays nabírají na obrátkách

Jednání o dalším osudu továrny firmy LG Philips Displays v Hranicích na Přerovsku nabírají počátkem týdne na intenzitě. Vedení firmy má dnes jednat s vedením Czech investu a také s ministerstvem průmyslu a obchodu. Na výsledky jednání netrpělivě čeká 1300 zaměstnanců továrny z celé severní Moravy, kteří se obávají, že přijdou o práci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Továrna LG Philips Displays

Továrna LG Philips Displays | Zdroj: ČTK

Hranické radnici vedení firmy přislíbilo, že bude o dalším vývoji situace informovat město nejpozději ve středu. Případné uzavření továrny by znamenalo ztrátu zaměstnání také pro 200 hranických obyvatel. Podle místního zastupitele Radka Hlavinky by tak míra nezaměstnanosti v regionu podle předběžných odhadů stoupla o dvě procenta.

"Nikdo nepředpokládal, že to takto dopadne. I když náznaky tu byly již delší dobu, ale žádné krizové scénáře ještě tady nejsou," doplnil.

Vládní politici již avizovali, že pro případ ukončení provozu Philipse hledají pro průmyslovou zónu v Hranicích nové investory. "Vím, že hledání takových investorů je dlouhodobou záležitostí. Navíc by tam muselo dojít k demontáži celé továrny, protože to zařízení, které tam je, by pro další výrobu bylo nevyhovující a byly by s tím velké problémy," řekl starosta města Vladimír Juračka.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme