Jihokorejský investor by mohl zamířit do zóny Triangle u Žatce, zvažuje ještě Polsko

Do průmyslové zóny Triangle u Žatce by mohl přijít nový velký zaměstnavatel. Jihokorejský výrobce pneumatik Nexen se zatím se rozhoduje mezi zónou u Žatce a Polskem. Pokud se podaří investora přesvědčit, aby postavil svůj podnik za 10 miliard korun v Čechách, mohlo by to Žatecku přinést až tisíc pracovních míst.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průmyslová zóna Joseph leží na dohled od elektrárny Počerady.

Průmyslová zóna Joseph leží na dohled od elektrárny Počerady. | Foto: Tomáš Adamec

Podle hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka z KSČM jsou šance Trianglu velké.

„Podle posledních informací z CzechInvestu vypadá jejich zájem jako dost velký. Zjistili, že nějakých deset kilometrů odtud je autodrom v Mostě, takže by pneumatiky mohli testovat tam,“ řekl Bubeníček.

Pokud se jihokorejský investor rozhodne pro žateckou průmyslovou zónu, mohl by první lidi zaměstnat už do dvou let.

Společnost Nexen se podle dřívějších informací zajímala také o pozemky v Moravskoslezském kraji, konkrétně v ostravské zóně Mošnov. Nedaleko ní má závod i automobilka Hyundai, která využívá pneumatiky Nexen jako originální komponenty pro své vozy.

Průmyslová zóna Triangle na ploše bývalého letiště mezi Mostem a Žatcem už stála Ústecký kraj více než 2,2 miliardy korun. Téměř 1,7 miliardy byla státní dotace, zbytek zaplatil kraj. Na konci loňského roku odtud odešel dosud největší zaměstnavatel, společnost Panasonic, která dávala práci 530 lidem.

Jan Bachorík, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme