Jiří Havel rezignoval z čela FNM

Dosavadní předseda výkonného výboru Fondu národního majetku Jiří Havel dnes podle očekávání rezignoval. Jeho rozhodnutí přijal ministr financí Jiří Rusnok i prezídium Fondu. Do zvolení nového předsedy ho ve funkci zastoupí dosavadní první místopředsedkyně FNM Zdenka Němcová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Havel svůj odchod ohlásil již minulý týden v úterý, krátce po rezignaci ministra Mertlíka. Nový předseda by měl být zvolen během několika týdnů. Podle mluvčího Ministerstva financí Libora Vacka ho jmenuje prezídium Fondu národního majetku, a to na návrh kteréhokoli ze svých členů.

V čele prezídia stojí i nový ministr financí Jiří Rusnok. Havlova nástupce určí i politické poměry v samotné vládě. Objevuje se tu i jméno náměstkyně ministra průmyslu a obchodu Milady Vlasákové. Spolupracovník Radiožurnálu Roman Pospíšil říká, že v boji o křeslo ministra financí vyhrála jedna skuipina - dejme tomu skupina poradce Šloufa. Teď bude důležité, kdo bude místopředsedou vlády pro ekonomiku. Vlasáková ale podle něj ve hře určitě bude.

Milada Vlasáková působí v dozorčích radách společností ČEZ, Benzina, Unipetrol, Chemopetrol i v Revitalizační agentuře. Politicky aktivní je od roku 1964, kdy vstoupila do tehdejší komunistické strany. Listopad 89 ji zastihl jako předsedkyni Obvodního národního výboru městské části Ústí nad Labem - Neštěmice. Sociální demokratkou je od roku 1998.

Markéta Kaclová, Radek Mokrý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme