Jiří Portlík

Málokdo ve městě ví, že majitel pneuservisu Jiří Portlík byl v soutěži vyhodnocen jako nejlepší živnostník roku 2006 v Pardubickém kraji. Celá Litomyšl jej však zná. Chrání totiž svatyni hokejového klubu HC Litomyšl, který v této době zahajuje zápasy krajské soutěže. "Z hokeje mám trochu rozjetá kolena, na lyže jezdím jen po Čechách, žádné Alpy," popisuje své sportovní koníčky. V byznysu začal před osmi lety. Tehdy jako zaměstnanec obchodního domu cítil, že prodej sportovního oblečení a vybavení není to pravé, co by jej upoutalo. Spolu se švagrem, který z firmy později odešel, začal s prodejem pneumatik. A přímo ve stylu 21. století, tedy po internetu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Portlík

Jiří Portlík

Dnes Jiří Portlík zaměstnává další dva lidi a ročně prodává pneumatiky všech možných značek a dezénů za pět miliónů korun. Dvě třetiny jeho tržeb přitom pocházejí právě z internetového obchodu levnepneu.com. "Zákazníkům mohu dodat pneumatiky jak tuzemských, tak špičkových světových značek," říká Portlík.

Předností jeho firmy je rychlost dodání objednaných pneumatik a jejich široký sortiment - od špičkových značek Michelin či GoodYear po kvalitní obutí Barum Continental či Matador. "Snažím se vyhovět každému přání, módně se tomu říká osobní přístup k zákazníkovi," vysvětluje svou strategii Portlík.

Proto začal prodávat i pneumatiky čínského původu. Jejich předností je především cena, s kvalitou to už je horší. "Jde o to, jak se zákazník na kvalitu dívá. Na čínských pneumatikách ujede třeba stejně kilometrů jako na pneu renomovaných značek, čínské jsou přitom o mnoho levnější. Zákazník se ale musí smířit s tím, že jízdní vlastnosti mohou a nemusí být nevyzpytatelné," dodává majitel pneuservisu, který za největší slabinu své firmy považuje nedostatečnou reklamu.

Zdroj: Hospodářské noviny

Podrobnosti o soutěži Živnostník roku 2006 a přehled všech finalistů najdete v tomto článku na stránkách ČRo 1 - Radiožurnálu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme