Jobsovi zbývá podle bulváru jen několik týdnů života

Šéfovi firmy Apple Stevu Jobsovi, toho času na zdravotní dovolené, zbývá podle bulvárního plátku National Enquirer jen několik týdnů života. Informace o zdraví ideového vůdce ikonické firmy bývají pro investory vodítkem budoucího úspěchu firmy, který promítají do poptávky po akciích. Špatné zprávy pro Apple by ale mělo rozptýlit plánované setkání Jobse a amerického prezidenta Baracka Obamy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Apple

Apple | Zdroj: ČTK

Obama se má v Kalifornii setkat s řadou důležitých podnikatelů a mezi nimi má být právě i Steve Jobs. Bylo by to první tak významné veřejné vystoupení Jobse po jeho odchodu z firmy v lednu tohoto roku.

Jenže, bulvární list National Enquirer otiskl aktuální fotografie Jobse, jak opouští kliniku, v jejíž je prý péči. Podle redaktorů vypadá velmi nemocně. National Enquirer svou agresivitou trumfuje podobné listy v Evropě. Neštítí se jakéhokoliv drbu a často jde o nesmysly. Nicméně jako první informoval o záletech golfisty Tigera Woodse, které se následně ukázaly jako pravdivé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dění kolem Jobse sleduje Vít Pohanka

Pravdou je, že Steve Jobs je vážně nemocný. V roce 2004 oznámil, že trpí rakovinou slinivky, léčba prý byla úspěšná. V následujících letech ale budil znepokojení svým pohublým vzezřením. Před dvěma lety opustil na půl roku vedení firmy, během té doby prodělal transplantaci jater. Teď od ledna je opět na zdravotní dovolené.

Investoři kondici Steva Jobse velmi sledují. Pokaždé, když oznámil zdravotní dovolenou, akcie klesaly. Teď v lednu to bylo v reakci na jeho odchod osm procent dolů z ceny akcií Applu. Pokud se Jobs při schůzce s Obamou na veřejnosti objeví, mohlo by to znamenat naopak prorůstový impulz pro akcie technologického giganta.

Vít Pohanka, Michal Šenk, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme