Jsou to spekulace, říká Volkswagen o přesunu výroby škodovek z Česka

O přesunu části výroby mladoboleslavské Škodovky do Německa se podle koncernu Volkswagen neuvažuje. Agentuře DPA to řekl mluvčí koncernu s tím, že takové úvahy jsou jenom spekulace.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Superb II

Škoda Superb II | Foto: Škoda Auto

Podobné diskuse se podle mluvčího v koncernu nevedou. To lze interpretovat tak, že žádný hotový plán zatím na stole neleží.

Nicméně o budoucnosti koncernu se diskutuje. Volkswagen, který je jednou z automobilek koncernu, se vzpamatovává z Dieselgate a z velkých finančních pokut, společnost čeká velká restrukturalizace.

Názory na přesun Škody? Může za to dieselgate. Mohou za to odbory. Přijdeme o 2000 míst, zní v reakcích

Číst článek

Podle informací agentury Reuters se Volkswagenu nelíbí rostoucí konkurence s českou Škodovkou.

Zatímco Volskwagenu zisk klesá, Škodě roste. Podle interních informací z představenstva wolfsburské automobilky má Škodovka k dispozici v Německu vyvinuté technologie a k tomu ještě levnější pracovní sílu a cenově výhodnější auta.

V rámci koncernu, který se chystá na zásadní přechod na elektromobilitu, si chce Volkswagen zajistit lepší postavení, stejně jako pracovní místa. O celkové strategii bude ovšem rozhodovat vedení koncernu.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme