Kácov se vyhne exekuci

Obci Kácov se podařilo zastavit exekuci, která jí hrozila kvůli nesplaceným úvěrům. Vedení obce jednalo s ministerstvem financí o návratné půjčce ve výši asi 10ti miliónů korun. Půjčenými penězi chtělo uhradit nesplácený úvěr. Jak Radiožurnálu řekl Radek Němeček z tiskového oddělení ministerstva financí, půjčka obci pomůže v tom, že nebude muset prodávat svůj majetek pod tlakem a za nižší cenu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zámek v Kácově

zámek v Kácově | Foto: Kácov

"Ta návratná finanční půjčka pro obec Kácov již byla podepsána a v současné době jsou peníze na cestě. Obci Kácov jsme pomohli, aby mohla efektivně vyřešit svoji situaci."

Podle dohody s věřiteli měli Kácovští dluh uhradit do konce tohoto měsíce. Pokud by tak neučinili, hrozilo by obci zabavování majektu a jeho prodej ve dražbě. Majetek nakonec bude muset stejně prodat, ale ne pod cenou. Půjčku od státu by pak Kácov měl vrátit do konce listopadu.

Markéta Kaclová, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme