Kancléřka Merkelová vyráží na horkou misi do Pekingu

Peking by měl podle německé kancléřky sehrát důležitou roli při řešení evropské dluhové krize. O větším zapojení Číny do záchrany zadlužených ekonomik chce Angela Merkelová přesvědčit čínské vládce při nadcházející návštěvě Pekingu. Zároveň jede podpořit německé firmy při získávání mnohamiliardových kontraktů. Mluvit ale chce také o dodržování lidských práv.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá kancléřka Angela Merkelová

Německá kancléřka Angela Merkelová | Zdroj: ČTK

Čína je dnes velkým ekonomickým hráčem. S devizovými rezervami ve výši přes tři biliony dolarů chce kancléřka Merkelová jednat o investicích nejen v Německu, ale i v zadluženém Řecku.

Angelu Merkelovou doprovází sedm ministrů. Čína je jednou z osmi zemí, se kterými pořádá Německo pravidelné vládní konzultace.

Do Pekingu míří i významní podnikatelé. Ti požadují po šéfce německé vlády, aby prosadila pro německé firmy rovný přístup na čínský trh a ochranu duševního vlastnictví.

Klára Stejskalová, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme