Kandidátem číslo jedna na místo šéfa MMF je Lagardeová

Francouzská ministryně pro ekonomiku Christine Lagardeová oznámila svou kandidaturu na post výkonného ředitele Mezinárodního měnového fondu po Dominiqu Strauss-Kahnovi. Její šance ale může ovlivnit soudní proces spojený s finančním magnátem Bernardem Tapiem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominiqua Strauss-Kahna by v čele MMF mohla nahradit Christine Lagardeová.

Dominiqua Strauss-Kahna by v čele MMF mohla nahradit Christine Lagardeová. | Zdroj: Reuters

Christine Lagardeovou podpořil i prezident Sarkozy, který se bude během summitu G8 v Deauville snažit získat i klíčovou podporu amerického prezidenta Baracka Obamy.

Lagardeová má zatím výbornou výchozí pozici a kromě evropských zemí ji podpořila i Čína. Známá je i ve Spojených státech, kde několik let žila.

Její cestu však může zkomplikovat rozhodnutí soudu, které má padnout 10. června a na jehož základě by mohlo být rozhodnuto o roli Lagardeové v případu Bernarda Tapiho a společnosti Adidas.

Ministryně pro ekonomiku zdůraznila, že i když bude proti ní zahájena soudní procedura, je připravena dále kandidovat.

Jan Šmíd, mz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme