Karbon Invest už neusiluje o Sokolovskou uhelnou

Společnost Karbon Invest, která ovládá těžební firmu OKD, stáhne svou přihlášku ze soutěže o Sokolovskou uhelnou. O státní podíl v Sokolovské uhelné se tak uchází jen její vlastní management.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

těžební věž

těžební věž | Foto: Jan Rosenauer

Mluvčí Karbon Investu Jiří Hrabovský odstoupení ze soutěže potvrdil s tím, že nesouvisí s policejním vyšetřováním vysokých manažerů Ostravsko-karvinských dolů.

"Důvody jsou ryze komerční. Představenstvo OKD dospělo k názoru, že v této chvíli bude rozumnější se výběrového řízení nezúčastnit. V žádném případě nejde o to, že by snad OKD odstupovala z výběrového řízení kvůli tlaku policejních vyšetřovatelů na vedoucí představitele koncernu Karbon Invest," uvedl Hrabovský.

Stát prodává svůj podíl v Sokolovské uhelné a Severočeských dolech formou tendru. Privatizaci kvůli netransparentnosti kritizují odbory a dnes ji projednává i Poslanecká sněmovna. ODS a KSČM požadují její zastavení.

Milan Kopp, David Vandrovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme