Karlovarskému kraji chyběly miliony na sociální dávky

Celkem 14,5 milionu korun chybělo v prvním čtvrtletí na výplaty sociálních dávek v Karlovarském kraji. Přestože krajský úřad žádal podle svých propočtů o 506 milionů korun, dostal jich pouze 440. Obce a města tak musejí chybějící peníze dorovnávat ze svých rozpočtů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny, česká měna

Koruny, česká měna | Foto: Jan Rosenauer

Téměř pět milionů korun chybělo na sociální dávky v Chebu, bezmála tři miliony v Sokolově. Stát sice peníze za první čtvrtletí dorovná, v dalším období se ale obce můžou dostat do stejných problémů znova.

"S ministerstvem financí reď probíhá jednání a přijdou sem ty peníze na dorovnání za to minulé období, ale běží nám druhý kvartál a obce pořád budou doplácet ze svého, než dojde třeba k tomu zúčtování po druhém kvartále," vysvětluje ředitel krajského úřadu v Karlových Varech Roman Rokůsek.

Andrea Bocková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme