Evropská komise rozdala pokuty za kartely. Přepravci a dodavatelé automobilek zaplatí skoro 14 miliard

Evropská komise ve středu udělila pokuty v přepočtu za téměř 14 miliard korun, důvodem jsou zakázané kartelové dohody. Ve třech různých případech tak potrestala námořní přepravce aut a dodavatele automobilových součástek. Oznámila to evropská komisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová.

Brusel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská komise (ilustrační foto)

Sídlo Evropské komise | Foto: Robyn Mack | Zdroj: Flickr.com

„Komise postihla několik společností za tajné domluvy v námořní přepravě aut a v dodávkách automobilových dílů. Tři samostatná rozhodnutí, která byla přijata dnes (ve středu, pozn. red.), ukazují, že nebudeme tolerovat chování potlačující konkurenci a ovlivňující evropské spotřebitele a průmysl," uvedla v prohlášení komisařka pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestagerová. Zvýšením cen za dopravu nebo součástky kartely poškodily evropské spotřebitele a negativně ovlivnily konkurenceschopnost evropského automobilového průmyslu, který v EU zaměstnává zhruba 12 milionů lidí.

Šestiletá dohoda

Přepravci CSAV, K-Line, WWL-EUKOR a NYK mají zaplatit 395 milionů eur za vytvoření kartelu pro námořní přepravu nových osobních a nákladních aut mezi Evropou a dalšími kontinenty. Firmy se dohadovaly na cenách, rozdělily si zákazníky a vyměňovaly si obchodně citlivé informace. Dohoda trvala téměř šest let, od října 2006 do září 2012. Další přepravní společnost MOL nebude pokutována, protože o kartelu informovala.

Kartel ovlivnil dovozce aut, výrobce aut, kteří vyvážejí auta, i konečné zákazníky. Evropská komise upozornila, že v roce 2016 se dovezlo ze zemí mimo EU 3,4 milionu vozů a z EU se vyvezlo do zemí mimo unii 6,3 milionu vozů. Téměř polovinu těchto vozů přepravily pokutované firmy.

Druhý případ se týká zapalovacích svíček pro automobily a firem Bosch, Denso a NGK. Firmy se dohodly, že se vyhnou vzájemné konkurenci a budou navzájem respektovat své tradiční zákazníky. Dohoda měla trvat v letech 2000 až 2011 a firmy si současně poskytovaly navzájem obchodně citlivé informace a v některých případech se dohadovaly na cenách pro určité zákazníky. Bosch a NGK mají zaplatit celkem 76 milionů eur, firma Denso získala imunitu, protože o kartelu informovala.

Firmy Bosch a Continental musí také zaplatit 75 milionů eur kvůli dohodě o dodávkách brzdových systémů pro německé automobilky.

Filip Nerad, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme