KBC získala českou investiční banku Patria Finance

Belgický finanční ústav KBC Bancassurance se dohodl se zaměstnanci české investiční banky Patria Finance na převzetí jejich podílů. S těmito 40 procenty akcií tak KBC získává plných 100 procent Patria Finance, uvedla dnes belgická společnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve středu KBC oznámila převzetí 60 procent akcií Patria Finance od své sesterské společnosti Kredietbank Luxembourg. Finanční podmínky transakce KBC k žádné z obou transakcí nezveřejnila.

Celkem 75 procent akcií Patria Finance bude vlastnit bankovní divize KBC Bank. Zbylých 25 procent bude mít makléřská divize KBC Securities.

„Kontrolní podíl na Patrii umožní KBC systematicky realizovat její ambici stát se plně rozvinutým dodavatelem finančních služeb. Tento krok navíc umožní vytvořit synergii mezi bankovními a makléřskými aktivitami,“ uvedla KBC.

Patria Finance je jednou z největších makléřských a investičních společností, které na českém trhu působí. Její měsíční obrat obchodování činí podle KBC v průměru přes 20 miliard korun.

KBC již v České republice vlastní Československou obchodní banku. Přes ni letos získala Investiční a poštovní banku, jen několik dní poté, co na ni byla uvalena nucená správa.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme