KCP prověřuje hospodaření fondu Trend

Komise pro cenné papíry zahájila prověrku výsledků hospodaření vytunelovaného investičního fondu Trend. Ze zprávy o hospodaření fondu podle komise vyplývá, že jeho kapitál je o téměř 70 miliónů korun menší, než by měl být.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peníze

Peníze | Foto: Jan Rosenauer

"Z Lichtenštejnska měla být počátkem roku zaplacena částka do majetku fondu odpovídající zhruba těm 70 miliónům korun, avšak v majetku fondu peníze nejsou," říká mluvčí Komise pro cenné papíry Radka Procházková. "Podle našich informací byla tato částka převedena na firmu Saringham Enterprises, která před Vánoci vydražila pohledávku fondu Trendu za firmou Forminster Enterprises Limited. Společnost Saringam Enterprises však neměla podle našeho názoru nárok na částku 70 miliónů korun. Chceme proto požádat soud o součinnost a prošetření, zda správce konkurzní podstaty jednal s odbornou péčí."

Stanovisko správce konkurzní podstaty fondu Vítězslava Hálka se zatím nepodařilo získat. Poslal Českému rozhlasu pouze email, ve kterém slíbil, že se k celé záležitosti vyjádří ve čtvrtek.

Markéta Kaclová, Jiří Máslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme