Kdo získá pohledávku za společností Setuza stále není jasné

Kabinet Jiřího Paroubka totiž rozhodnutí přenechá další vládě. Pohledávku vlastní státní Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, který ji nabídl ve veřejné soutěži. Přihlásilo se do ní celkem pět společností. Nejvyšší nabídku - 815 milionů korun - nabídla firma AB Credit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Setuza

Setuza | Foto: Setuza

Ministr zemědělství Jan Mládek ale kabinetu doporučil, aby v této záležitosti nepřijímal žádné rozhodnutí. Návrh, jak postupovat dál, má ministr zemědělství vládě předložit do třiceti dnů.

"Těch třicet dní je tam dáno proto, protože to nesnese většího odkladu, a je třeba v této záležitosti něco konat. Buď vybrat tu nejlepší nabídku, nebo soutěž zrušit, ale není možné to nechat být."

Podpůrný a garanční fond koupil pohledávku za Setuzou od České konsolidační agentury letos v únoru za 465 milionů korun. Převod byl základem státního plánu, jak získat opět v potravinářské firmě vliv.

O ten přišel stát loni na podzim, kdy byl fond nucen 38 procent akcií firmy převést na společnost Český olej, ovládanou skupinou podnikatelů kolem Tomáše Pitra.

Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme