Kdysi známá továrna na výrobu kol Velamos je na prodej

Na Šumperku se dnes opět budou dražit továrny zkrachovalého Velamosu v Sobotíně, který byl největším tuzemským výrobcem jízdních kol. První pokus o prodej výrobních hal a objektů s pozemky v hodnotě přes 41 milionů korun byl loni na podzim neúspěšný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cyklista

cyklista | Foto: Fotobanka stock.xchng

Sobotínský Velamos ještě v roce 1993 vyráběl čtvrt milionu kol ročně. V následujících letech se ale podnik dostal do velkých potíží, kvůli předlužení mu chyběly peníze na výrobu i mzdy zaměstnanců.

Podobně jako značky Eska či Favorit také kola Velamos z trhu zcela vytlačili asijští výrobci. I když se další firmy pokoušely výrobu a montáž kol v Sobotíně obnovit, postupně svou činnost ukončily.

Dnešní dražba je v pořadí druhá. Draží se majetek za více než 41 milionů korun. Zahrnuje 27 skladových výrobních hal a objektů s pozemky. Pokud by se nenašel zájemce, není vyloučeno, že se cena sníží, popřípadě se podnik prodá po částech.

Zdeňka Jílková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme