Kenvelo nekomunikuje. Žena po mateřské je na dně, měsíce čeká na výpoveď

Firmy se často přejmenovávají, mění majitele, vyhlašují insolvence a různými jinými způsoby se snaží vyvázat ze svých povinností. Není ale úplně obvyklé, že se ztratí velká známá firma, která je podle obchodního rejstříku zcela v pořádku. Přesto se ale dělá neviditelnou a to pro ženu, která se do ní chce vrátit po mateřské dovolené.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obchod Kenvelo (ilustrační foto)

Obchod Kenvelo (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Profimedia

Kateřina Dubnová ze Sokolova pracovala od roku 2010 v karlovarské prodejně firmy Kenvelo holding jako prodavačka. V roce 2013 nastoupila na rodičovskou dovolenou, která jí skončila letos v červenci. Už v průběhu mateřské ale zjistila, že je prodejna v Karlových Varech zrušena. Začala tedy shánět svého zaměstnavatele.

„V dubnu jsem ho kontaktovala, že budu končit mateřskou dovolenou a chci se vrátit. Volala jsem asi dvacetkrát a nikdy nikdo nezvedl telefon. Teď už nemám na nic, ani na jídlo. Jsem úplně bez prostředků,“ říká Kateřina Dubnová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Problémy zaměstnankyně společnosti Kenvelo holding přiblížil reportér ČRo Martin Karlík

Bez odezvy zůstal i dopis, ve kterém požadovala, aby jí buď vzali zpátky do práce, nebo jí dali výpověď a odstupné. Jenže dopis se vrátil jako nedoručitelný.

Podle obchodního rejstříku se firma Kenvelo holding přejmenovala na VS Stores. Na žádné z adres, kde by měly obě firmy sídlit, reportérka Černých ovcí Lada Krenková nikoho z firmy nenašla.

Stejné to bylo na adrese, kde má bydlet jednatel společnosti Vladislav Spichak.

„Chtěla bych, abych konečně dostala výpověď, abych se mohla aspoň nahlásit na úřad práce, abych si mohla najít nějakou práci. Takhle je to docela těžké,“ přeje si Kateřina Dubnová. Bez výpovědi totiž nedostane Kateřina Dubnová podporu a ani ji jinde nezaměstnají.

Věc nevyřešilo ani trestní oznámení na policii. „Paní Dubnová učinila maximum. Může se rozhodnout, že proti firmě podá žalobu k soudu a bude se svých nároků domáhat soudní cestou,“ radí advokát Dominik Brůha. Pokud firma nezareaguje na předžalobní výzvu, bude věc řešit soud.

Celý příběh uvidíte ve středu v 17:40 na ČT1 v pořadu Černé ovce.

Martin Karlík, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme