Klatovský masokombinát zřejmě končí, bez práce bude přes 160 lidí

Šumavský masokombinát v Klatovech, který je druhým největším podnikem na zpracování masa v Plzeňském kraji, končí. Chystá propouštění všech 161 zaměstnanců, které už firma nahlásila úřadu práce v Klatovech, jak potvrzuje jeho pracovník Radek Mayer.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Salámy lahodí

Salámy lahodí | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Oznámení ještě neznamená, že podnik skutečně na konci února propustí všechny lidi a skončí. Problémy souvisí s tím, že podnik nepůsobí ve vlastních objektech. Masokombinát je majitelem veškerého movitého vybavení, ale nemá peníze na koupi budov, a tak se může stát, že prostě nebude mít kde podnikat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klatovský masokombinát zřejmě končí, bez práce bude přes 160 lidí

Podobná situace hrozila ve firmě i loni. Těsně před uzavřením podnik na začátku roku převzal nový majitel a výrobu udržel.

Pokud by skutečně Masokombinát propustil všechny lidi, práci by hledali jen obtížně. Na Klatovsku bylo na konci prosince bez práce 4383 lidí, míra nezaměstnanosti dosáhla 9,51 procenta. Volných míst bylo v nabídce jen 287.

Směna ČRo Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme