Klientům krachující cestovky Tsakis pomůže pojišťovna

Cestovní kancelář Tsakis dnes vyhlásila úpadek. Česká podnikatelská pojišťovna, u které je cestovní kancelář pojištěna, okamžitě zahájila kroky k návratu klientů ze zahraničí. Radiožurnálu to potvrdila mluvčí pojišťovny Tereza Fricová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cestování

cestování | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

"Česká podnikatelská pojišťovna okamžitě zahájila potřebné kroky k návratu klientů ze zahraničí. Cestovní kancelář Tsakis nás momentálně informuje a spolupracuje. Dle jejich informací je nyní v řeckém Chalkidiky 63 klientů. Česká podnikatelská pojišťovna se bude snažit, aby se tito klienti mohli vrátit v řádných termínech, to znamená, aby nemuseli krátit svoji dovolenou," uvedla Fricová.

Kromě zajištění návratu klientů z ciziny bude pojišťovna vyrovnávat také pohledávky klientů, kteří zaplatili zálohy a do zahraničí už nevycestovali.

Cestovní kancelář Tsakis je letos druhou, která v sezoně vyhlásila úpadek. V květnu zanikla v Uherském Hradišti cestovní kancelář Moravia Tour, která od několika desítek klientů vybrala zálohy na srpnový zájezd do Chorvatska.

V České republice je nyní několik stovek cestovních kanceláří. Každá musí být podle zákona pojištěna, ale nelze vyloučit, že u nás podnikají i takové, které řádně pojištěny nejsou. Zákazník si před zakoupením dovolené musí uvědomit, zda chce zakoupit zájezd, na který se vztahuje pojištění nebo jednotlivé služby, na které se pojištění nevztahuje.

Zájezd je obchodní vztah, na který se uzavírá cestovní smlouva a tu předkládá vždy cestovní kancelář, podepisuje ji pověřený pracovník za cestovní kancelář a zákazník. Součástí cestovní smlouvy je takzvaný pojistný certifikát, kde jsou údaje o tom, že cestovní kancelář je pojištěna a kam se zákazníci a účastníci zájezdů mohou v případě nesnází obrátit.

Milan Kopp, Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme