Kofola sílí

Kofola loni utržila přes osm miliard korun, letos je zatím ve ztrátě. Dnes už nadnárodní limonádový holding Kofola mohutně sílí. Loni dokončila převzetí polského Hoopu a téměř zdvojnásobila tržby na více než 8,1 miliard korun. Po zdanění vydělala 89 milionů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kofola

kofola | Foto: Marián Vojtek

Centrála původně krnovské Kofoly se přesunula do Varšavy, firemní akcie jsou totiž obchodovány na tamější burze. Díky tomu lze spočítat hodnotu společnosti. Včera překročila hranici šesti miliard korun. Majoritní podíl stále drží zakladatelská rodina Samarasových.

Letos zatím Kofola prodělává. Za první tři měsíce vykázala devadesáti jedna milionovou ztrátu. Marketingové náklady a expanze spojená s financováním dluhu jsou hodně nákladné. Navíc první čtvrtletí je pro výrobce nealkoholických nápojů vždy nejhorším obdobím roku. Nejznámější značky skupiny jsou Kofola, Vinea, RC Cola nebo Rajec.

Miroslav Motejlek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme