Kohout: Česká ekonomika by v roce 2011 měla růst

Oživení české ekonomiky očekává v letošním roce ekonom a člen poradního orgánu vlády Pavel Kohout. Podle něj hospodářství v Německu poroste o 3 procenta, u nás to možná bude ještě více. Podmínkou ale je, že se v Česku zlepší podnikatelské prostředí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Padesátikoruny

Padesátikoruny | Foto: Tomáš Adamec

Vláda by podle Kohouta mohla výrazně ušetřit při zadávání veřejných zakázek snížením limitů a zavedením elektronické aukce:

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem poledních Ozvěn dne byl ekonom a člen poradního orgánu vlády Pavel Kohout

„Různých zakázek, ať už veřejných nebo takzvaně podlimitních, je každý rok vypisováno za stovky miliard korun. Kdyby se ušetřilo třeba jen tak málo jako 10 procent, tak by to pomohlo. Hodně by to zlepšilo celkovou bilanci českých veřejných financí. Přitom by stačilo poměrně málo. Stačilo by pouze použít některé prostředky, které se v řadě vyspělých zemích používají už dávno.“

Kohout potvrdil, že poté, co dokončí v Národní ekonomické radě vlády zprávu o korupci a veřejných zakázkách, která by se měla stát podkladem pro změnu zákona, svou práci v radě ukončí a bude se věnovat soukromým aktivitám. V současnosti Kohout šéfuje investiční a poradenské firmě Partners.

Jana Zemanová, Veronika Sedláčková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme