Koklar: Hospodaření Unipetrolu lze hodnotit mírně pozitivně

Petrochemická společnost Unipetrol stabilizovala ve třetím čtvrtletí své hospodaření. Unipetrol je prvním z titulů obchodovaných na pražské burze, který zveřejnil své výsledky za třetí čtvrtletí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

firma Butadien v Kralupech také patří Unipetrolu

firma Butadien v Kralupech také patří Unipetrolu | Foto: Unipetrol

Podle makléře společnosti Fio Robina Koklara se dají zveřejněné výsledky společnosti hodnotit spíš mírně pozitivně.

"Slabiny společnosti lze hledat v rafinérském segmentu, a to hlavně z důvodu snížené poptávky. Oproti tomu petrochemické marže Unipetrolu rostly, což je jednoznačně pozitivní ukazatel," řekl Koklar Rádiu Česko.

Cena ropy se v noci vyšplhala až k hranici 82 dolarů za barel. Další zdražování přitom experti nevylučují. Otázkou zůstává, do jaké míry právě to napříště ovlivní Unipetrol.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petrochemická společnost Unipetrol ve třetím čtvrtletí stabilizovala své hospodaření. Více s makléřem společnosti Fio Robinem Koklarem.

Podle makléře společnosti Fio ale pro Unipetrol není aktuální cena ropy nikterak zásadní.

"V případě hospodaření společnosti záleží spíš na jednotlivých maržích v příslušných segmentech, ve kterých se Unipetrol pohybuje," upřesnil Koklar.

Spekulace o tom, že by majoritní vlastník Unipetrolu - PKN Orlen - mohl svůj podíl odprodat, by podle některých ekonomů mohly atraktivitu titulů Unipetrolu krátkodobě snížit. Podle Koklara se ale polský gigant v dohledné době Unipetrolu zbavit nehodlá.

"Nedomnívám se, že PKN Orlen chce prodat Unipetrol. Navíc akcie společnosti jsou střednědobě podhodnocené, tudíž je lze doporučit k nákupu," uzavřel Koklar.

Roman Chlupatý, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme