Komise vybrala pět zájemců o doly

Celkem pět firem se může dále ucházet o státní podíly v severočeských hnědouhelných společnostech. Meziresortní komise rozhodla, že do výběrového řízení na privatizaci Severočeských dolů postoupí tři zájemci a na prodej Sokolovské uhelné dvě společnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

těžební věž

těžební věž | Foto: Jan Rosenauer

Jestli mezi úspěšné firmy patří i elektrárenská společnost ČEZ, nechtěla mluvčí Fondu národního majetku Petra Krainová prozradit. Žádná jména prý nesmí zveřejňovat: "To je v souladu s formálním postupem, podle kterého musejí být uchazeči nejprve písemně informováni o rozhodnutí komise."

Podle nejmenovaného zdroje ČTK do výběrového řízení na prodej státních podílů v Severočeských dolech postoupila společnost Appian Group a zřejmě i společnost Penta Finance prostřednictvím dceřiné firmy Oakfield a lichtenštejnská Impower Finance. Mezi dvěma postupujícími zájemci o Sokolovskou uhelnou jsou management firmy a společnost OKD. Naopak ČEZ prý z obou soutěží vypadl.

Marika Táborská, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme