Kompenzace za zvýšení mýtného by dopravci mohli dostat v dubnu

Už pět týdnů platí dopravci o čtvrtinu vyšší mýto za ujetý kilometr, zatím ale nedostali ani korunu z 300 miliónů, které jim ministr dopravy slíbil jako určitou kompenzaci. Dražší mýto se zatím neprojevilo na cenách přepravovaného zboží, přestože se v lednu vybralo rekordních téměř 625 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Placená kamionová doprava na Pražském okruhu

Placená kamionová doprava na Pražském okruhu | Foto: Tomáš Adamec

Příspěvky by dopravcům mohly být vypláceny od dubna. Ovšem podle tajemníka Sdružení dopravců Česmad Bohemia Martina Špryňara zatím stále není jasné, co přesně by mohly pokrývat.

„Obecně víme, že to budou některé věci v oblasti vzdělávání plus věci, které se týkají bezpečnosti, ekologie a efektivity dopravních firem,“ uvedl.

Problematika je podle něj velmi složitá i s ohledem na pravidla Evropské unie . „Na tu takzvanou veřejnou podporu. Takže zatím to není ve fázi, kdy by se to dalo přesně specifikovat. Bude to muset ještě pár týdnů počkat,“ dodal Špyňar.

Eva Kézrová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme