Konečně paušál na internet přes telefon

Český Telecom stejně jako konkurenční firma GTS dopoledne zveřejní nabídku paušálu na připojení k internetu přes telefon. To znamená, že po večerech a o víkendech budete moci být připojeni k internetu jak dlouho budete chtít a nezaplatíte nic navíc - jen paušál ve výši několika stovek korun. Podle Jiřího Peterky, nezávislého konzultanta a také člena sdružení Zástupců uživatelů internetu jde o opravdu velmi důležitý okamžik. "Já myslím, že to je skutečně průlom, něco, na co jsme dlouho čekali. Doufám, že se bude paušál dále vyvíjet, že se objeví další a další varianty."

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ADSL modem

ADSL modem | Foto: Alcatel

Jak by mohla nabídka obou společností vypadat? GTS již na svých internetových stránkách oznámila, že bude nabízet neomezený vytáčený přístup mimo špičku a o víkendech za 599 korun měsíčně, Telecom podrobnosti nabídky tají, "ale tipuju, že to bude zhruba to samé," říká Jiří Peterka.

Připojení k internetu přes pevnou linku za fixní měsíční platbu bylo dosud možné prostřednictvím technologie ADSL za ceny od zhruba 950 korun. Výhodou ADSL je rychlost od 512 kbit/s proti 56 kbit/s v případě běžného vytáčeného připojení. Neomezený přístup přes mobilní telefon za 1219 korun nabízí společnosti Eurotel a T-Mobile, které navíc do března nabídku přechodně zlevnily na 792, respektive 853 Kč měsíčně. Paušál na internet začínající kolem 1200 Kč nabízejí i kabelové televize.

Proč přišly společnosti s nabídkou vytáčených paušálů až teď? "To je tím, že operátoři si chtějí vydělat co nejvíce a jejich kalkulace stále vycházely tak, že více si vydělají, když budou počítat po minutách. Teď se objevila celá řada jiných možností pro uživatele internetu a operátoři zjistili, že asi se jim vyplatí prodávat něco tomu koncovému zákazníkovi i za paušál."

Markéta Kaclová, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme