Konkurenceschopnost Česka bude mít na starosti ministerstvo průmyslu

Plán, který by měl posunout Česko mezi dvacítku nejvíce konkurenceschopných zemí světa, bude mít nově na starosti speciální útvar ministerstva průmyslu. Mezinárodní strategie se opírá o efektivní instituce, kvalitní infrastrukturu a ekonomiku poháněnou inovacemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek | Foto: Filip Jandourek

Podle ministra průmyslu Martina Kocourka si opatření vyžádá rekonstrukci vládní rady pro konkurenceschopnost a informační společnost.

„Vláda bude stručně informována měsíčně o probíhajících krocích a zároveň se bude čtvrtletně vystavovat jakýsi účet z realizace této strategie,“ představuje budoucí spolupráci s vládou Martin Kocourek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ministr průmyslu Martin Kocourek informuje o rekonstrukci vládní rady pro konkurenceschopnost a informační společnost

Ministr průmyslu dále dodává: „Priorita kromě již běžících úkolů bude například v oblasti stabilizace veřejných financí, vládní návrh na takzvanou finanční ústavu, která by měla nastavit základní mantinely pro rozpočtové hospodaření České republiky tak, aby se vyhnula dluhovým pastím do budoucna.“

Petr Kořínek, Marína Dvořáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme