Konkurenti Sazky se snaží oddálit oživení firmy

Sazku získaly společnosti PPF a KKCG, poražená skupina Penta ale hodlá tendr napadnout. Konečná stabilizace Sazky se tak zřejmě odkládá. Podle mluvčí insolvenčního správce proto, že si chce Penta zajistit prostor pro růst konkurenční Fortuny, kterou ovládá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka

Sazka | Foto: Marián Vojtek

Potvrzuje to i analytik Fio banky Robin Koklár. „Současný i předchozí management vedený insolvenčním správcem nemůže řídit společnost moc efektivně. Jakýkoli odklad nástupu nového vlastníka je pro konkurenci pozitivní,“ míní Koklár.

Přehrát

00:00 / 00:00

Odklad nástupu nového vlastníka je pro konkurenci pozitivní, uvedl ve Světě o deváté analytik Robin Koklár

Podle něj budou noví soukromí vlastníci vést Sazku mnohem lépe, čehož se konkurence obává. Jejich snahy o odklad konsolidace Sazky však nejsou nic nového. „Je to zřejmé už několik týdnů, víme to už od doby, kdy Penta zdůraznila, že se nechce tendru zúčastnit,“ říká analytik.

Znovuoživení Sazky by mohlo vyostřit konkurenci v některých částech sázkového a loterijního trhu. „U sportovního sázení se asi velké senzace dít nebudou a situace zůstane jak je. Velice se však může změnit odvětví číselné loterie, kde jsou kromě kdysi monopolní Sazky i další hráči, především Fortuna a Tipsport,“ uvádí Koklár.

Kdyby se stabilizace Sazky přiblížila a získala by zpět dřívější podíl na trhu, mělo by to negativní dopad především na akcie Fortuny, dodal analytik Fio banky Robin Koklár.

Roman Chlupatý, Mirko Kašpar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme