Konkurz na Union banku zrušen

Krajský soud v Ústí nad Labem zrušil konkurz na údajnou nástupnickou organizaci Union banky - společnost Česká revitalizační. Soudce Jiří Berka změnil své pondělní rozhodnutí o konkursu, protože zjistil, že pro něj nejsou předpoklady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Union banka

Union banka

"Zjistil jsem, že doklady, které byly s návrhem předloženy, jsou falzifikáty, a proto jsem musel konkurz zrušit".

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Berka k rozhodnutí

"Mám ve spise prohlášení pana notáře Burdy s Plzně, který jednoznačně potvrdil, že nikdy notářský zápis původně připojený k návrhu nevyhotovil. Jedná se o padělanou veřejnou listinu," řekl Radiožurnálu soudce Berka.

Docílit zrušení konkurzu a zabránit rozprodeji majetku krachující UB chtěla Česká národní banka. Podle tisku proto podala ve čtvrtek žalobu proti usnesení mimořádné valné hromady Union banky o změně sídla a jména společnosti na Česká revitalizační.

Pro centrální banku, jak potvrdila její mluvčí Alice Frischaufová, je dnešní zpráva příznivá. "Česká národní banka zrušení konkurzu na Union banku vítá, v současné chvíli jsme představenstvem banky informováni o situaci, která v Union bance nastala."

Stále přitom probíhá odvolací řízení o zrušení licence Union bance, které by mělo skončit nejpozději začátkem května.

Milan Kopp, Aleš Heřmánek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme