Kontroly živnostníků a podnikatelů budou jednodušší a méně časté

Živnostníci a podnikatelé by měli mít jednodušší život. Sníží se totiž počet kontrol a také budou jednodušší. Česká obchodní inspekce se dohodla s dalšími úřady, že jejich pracovníci budou chodit do firem společně. Týká se to i České inspekce životního prostředí, Českého telekomunikačního úřadu nebo Generálního ředitelství cel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podnikání

Podnikání | Foto: Alena Palečková

Podle ministra průmyslu a obchodu Martina Římana společné kontroly živnostníkům ušetří čas strávený při různých inspekcích a také se sjednotí požadavky kontrolních orgánů a jejich výklad jednotlivých norem a nařízení:

"Existuje spousta duplicit a triplicit i ´víceplicit´, kdy jednu kontrolu vykonává více kontrolních orgánů. A oni mohou - a mají - na jednu věc různý právní výklad. Samozřejmě pro toho podnikatele je to zničující, protože neví jak se má chovat. Takhle, když chodí spolu, musí spolupracovat. Musí se dohodnout, protože je to uděláno tak, že v případě pokuty tu sankci ukládá jenom jeden z těch kontrolních orgánů. Nikoliv každý, jako když tam chodili jako do houslí."

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme